Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De nadelen van ondernemen

Dat alles, en misschien zelfs iedereen, voor- en nadelen heeft, dat is een gegeven. Ondernemers kennen hun sterke en minder sterke eigenschappen maar al te goed. Hierdoor weten zij precies welke taken binnen hun ‘’kracht’’ liggen en welke juist niet. Deze taken kunnen ze dan ook makkelijk en snel uitbesteden om zo weer verder te kunnen bouwen aan hun bedrijf, dromen en doelen. Ondernemers kijken altijd naar mogelijkheden en verbeterpunten, zij zoeken het positieve in een situatie of kijken juist naar wat er niet goed is en beter kan. Toch is ondernemen lang niet altijd makkelijk, in tegendeel zelfs. Als je succesvol wilt zijn als ondernemer dan gaat dat met vallen en opstaan. Er zijn dan ook zeker een aantal nadelen die het ondernemen met zich meebrengt. In dit artikel neem ik je mee in de nadelen die er zijn als je een ondernemer bent/een onderneming hebt. Een kant die niet zo vaak belicht wordt, aangezien ondernemers juist altijd kijken naar de andere kant. De kant van de vooruitgang en de verbetering. Ik denk dat het juist daarom mooi is om eens kritisch te kijken naar de andere kant van de medaille. Toch wordt dit artikel niet één grote klaagzang, in dit artikel geef ik namelijk na elk negatief punt meteen een tegengeluid. Zo kun je door het lezen van dit artikel echt eerlijk en oprecht nadenken over of ondernemerschap ook iets voor jou zou kunnen zijn.

3 nadelen van het ondernemerschap

  • Als je in loondienst werkt dan is alles automatisch goed geregeld. Achter de schermen zijn er mensen die ervoor zorgen dat het goed geregeld is met je verzekeringen en je pensioen opbouw. Ook je vakantiegeld en andere potjes worden goed geregeld, hier heb je zelf geen omkijken naar. Als ondernemer moet je al deze dingen zelf regelen. Een voordeel hieraan is dat je zelf kunt kijken welke dingen er belangrijk zijn voor jou. Bovendien kun je, net als wanneer je in loondienst zou zijn, zelf ook iemand inschakelen die al die zaken voor jou regelt. Je hoeft het dus niet allemaal zelf te doen als je dat niet wilt of kunt én bovendien ben je veel vrijer in de keuzes die je maakt en de dingen die jij belangrijk vindt voor je verzekeringen en je pensioenregeling
  • Zoals ik al zei wordt er ontzettend veel voor je geregeld als je in loondienst bent, eigenlijk is het enige wat jij hoeft te doen ‘’je werk’’. Dat klinkt heel simpel, maar zo is het in de basis wel. Als ondernemer zijn er veel dingen waar je over na moet denken, maar je kunt dit ook zien als dingen waar je over na mag denken. Jij hebt de regie in handen en hebt daarin alle vrijheid. Ook hier geldt: kom je er zelf niet uit, dan zijn er talloze professionals die klaar staan om jou te helpen!
  • The sky is the limit, je kunt ongelimiteerd dromen en doelen stellen. Als je een goedlopend bedrijf hebt en hier een vermogen door opgebouwd hebt, dan kun je een family office inschakelen om jou te helpen bij je financiële vragen en doelstellingen. Er zijn verschillende soorten family offices te vinden zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een single family office. Als ondernemer is er geen baas of leidinggevende die jou zegt wat je moet doen en aan welke regels je je moet houden. Dat is natuurlijk heerlijk, maar soms heb je weleens behoefte aan iemand waar je mee kunt sparren of een partij bij wie je onafhankelijk advies wilt inwinnen en of begeleiding wilt krijgen. In zo’n geval is een family office een hele fijne partij om mee samen te gaan werken. Zij zijn experts op het gebied van vermogensbeheer en kunnen je daarom heel goed informeren en je ondersteunen tijdens het hele proces.