Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van auto importeren uit Duitsland

Met de aanstaande verhoging van het BPM-tarief wordt het voor ons Nederlanders nog duurder om een auto aan te schaffen. Waar onze Belgische en Duitse buren kunnen genieten van een auto die 40-50% goedkoper in de aanschaf is, moeten wij dit verschil extra als belasting betalen. Deze belasting is een doorn in het oog van automobilisten. Velen overwegen dan ook om hun volgende auto vanuit Duitsland te importeren. Vaak worden hiervan de voordelen uitgelicht, maar weet je niet wat de eventuele nadelen van het importen van een auto uit het buitenland zijn. Voor een eerlijke afweging vinden we het dan ook een goed idee om je die ook voor te leggen.

Laten we beginnen met de voordelen

  • Goedkopere aanschaf door het importeren
  • Afkomstig van merkdealers uit het land van afkomst
  • Luxere uitvoeringen voor voordelige prijs
  • Besparen op BPM

Er zitten echter ook duidelijke nadelen of risico’s aan het importeren van een auto uit Duitsland.

Doorverkopen is lastiger

Als je de door jouw geïmporteerde auto weer wilt verkopen, kan dat wat verdacht overkomen. Een auto die eerst ten naam gesteld is in een ander land vinden sommige kopers een obstakel. Heb je er al jaren in gereden en is de auto goed onderhouden, dan zal dit niet snel een dealbreaker zijn.

Let er ook op dat de auto die je hebt gekocht geen geïmporteerde schade auto is, die daarna in Nederland is gerepareerd. De importeur krijgt hierop een fikse BPM-korting, die hij waarschijnlijk niet volledig met je heeft gedeeld. Daarnaast is de restwaarde van de auto lager.

De geschiedenis van de auto

De auto die je wilt importeren is afkomstig uit het buitenland, het RDW houdt echter geen informatie bij over auto’s buiten Nederland. Het is daarnaast minder gemakkelijk om in te zien of de geschiedenis van de auto helemaal klopt. En je wilt natuurlijk zeker stellen dat er niet gesjoemeld is met kilometerstanden, reparaties of andere zaken.

Risico’s met afdracht BPM en BTW

Zorg ervoor dat je alles goed uitzoekt. Vraag advies bij een bedrijf dat dagelijks auto’s uit Duitsland importeert. Je wilt namelijk niet het risico lopen dat belastingen niet betaald zijn en geconfronteerd worden met een forse naheffing. Lees voor meer informatie het artikel dat Kentekencheck.info hier over heeft geschreven.