Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van auto verkopen op Marktplaats

Marktplaats is wellicht de eerste optie waar je aan denkt als je jouw auto wilt verkopen. Duizenden Nederlanders kopen of verkopen hun auto via Marktplaats. Het is een laagdrempelige manier om je auto te verkopen, maar er kleven ook nadelen aan een auto verkopen via Marktplaats. Wij hebben alle nadelen van deze methode hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor de verkoop van jouw auto.

Grootste nadelen van Marktplaats

Als je ervoor kiest uw auto te verkopen via Marktplaats weet je helaas nooit zeker of je een eerlijke prijs voor je voertuig krijgt. Je zult zelf moeten bepalen welke prijs je voor je auto vraagt. Er is geen sprake van een taxatie door een erkende partij. Daarnaast weet je niet zeker of de verkoper daadwerkelijk op komt dagen voor de verkoop. Bovendien zijn niet alle modellen even populair op Marktplaats en leg je de verkoop niet vast. Ook dat kan nadelig zijn en een goede verkoop in de weg staan. Ten slotte moet je soms flink onderhandelen bij de verkoop aan een particulier en kan deze garantie eisen. Er zijn gelukkig andere manieren om je auto op betrouwbare wijze en voor een goede prijs te verkopen. Daarvoor klop je aan bij een specialist op het gebied van auto-inkoop.

Betrouwbare in- en verkoop

Door te kiezen voor een betrouwbare partij die jouw auto inkoopt heb je zekerheid over de prijs en de verkoop. Met een koopcontract en duidelijke voorwaarden weet je bijvoorbeeld altijd waar je aan toe bent. Ga jij binnenkort je auto verkopen? Kies dan voor een inkoopspecialist op het gebied van auto’s. Je verkoopt je auto sneller én voor een betere prijs, in vergelijking met een verkoop op Marktplaats. Vaak is het mogelijk jouw auto al binnen 24 uur te verkopen, zonder zorgen.