Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van een bril dragen

Bij een bril dragen komt ook een pakket aan nadelen. Veel aspecten van het leven kunnen door een bril negatief beïnvloed worden.

Ten eerste kun je door een bril, hoe scherp hij ook is, nooit perfect zien. De glazen van een bril staan altijd een klein afstandje van je ogen, waardoor alles verder weg lijkt. Omdat alles verder weg lijkt, ziet alles er kleiner uit. Dit is natuurlijk niet fijn voor iemand die normaal wil zien. Daarnaast moet iemand bij elk nieuw montuur opnieuw wennen aan de glazen, iets dat een langdurig en onaangenaam proces kan zijn.

Hoe sterker de glazen, des te dikker zijn deze. Niet alleen zijn deze randen erg lelijk, maar ook zien je ogen er raar uit. Door een hoge sterkte lijken ogen onnatuurlijk groot of klein, waardoor iemand ook onaantrekkelijker kan lijken. Ook een zeer groot nadeel.

Maar de glazen hebben nog meer nadelen. Zo reageren glazen snel op plotselinge temperatuurwisselingen, waardoor glazen beslaan. Denk alleen maar aan de winter, waar iemand eerst moet wachten voordat een bril klaar is met beslaan wanneer iemand van buiten binnenkomt. Of denk alleen maar aan vieze glazen, want glazen bezwijken snel onder stof. Een groot nadeel van brillen is dus ook het niet te stoppen probleem van brillen schoonmaken.

Als laatste nadeel is er natuurlijk het uiterlijke probleem. Veel mensen willen geen bril en dragen hem alleen maar omdat het moet. Mensen kunnen ook vinden dat een bril hen lelijk staat, of dat ze hoofdpijn hebben door het montuur.

Iemand zou dan kunnen kiezen voor laseren, om zo van deze problemen af te zijn. Door je ogen te laten laseren hoef je nooit meer een bril op en heb je nooit meer met deze nadelen te maken. Een overweging die dus gemaakt kan worden.

Bron: https://www.ooglaserkliniekheuvelrug.nl/