Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van een huisbeveiligingssysteem

Hoewel alarmsystemen ontworpen zijn om je huis te beveiligen en het moeilijk te maken voor onbevoegden om je woning binnen te komen, blijkt in de praktijk vaak dat deze alarmen voor professionele inbrekers helemaal niet moeilijk uit te schakelen zijn. De reden hiervoor is dat de meeste huiseigenaren of vergeten ze aan te zetten, het alarm niet goed instellen of falen om de ramen en de deuren af te sluiten, waardoor de inbreker de voordeur helemaal niet hoeft te gebruiken. Hoewel de technologie achter de inbraakalarmen voor thuisgebruik echt geweldig is, kan deze technologie helemaal niets waard zijn als je het systeem verkeerd gebruikt.

Niet vergeten het alarm in te stellen

Het is de bedoeling dat je het alarm instelt wanneer je vertrekt maar er is natuurlijk altijd een kans dat je het kunt vergeten. Je zult net zien dat op de dag dat je het vergeet, iemand gemakkelijk van jouw fout kan profiteren en je huis kan binnenkomen en met je bezittingen aan de haal zal gaan. De meest professionele inbreker is erg bekend met de alarmsystemen voor thuisgebruik en weet precies hoe hij of het alarm kan omzeilen of het alarm kan uitschakelen. Zelfs als je het duurste alarm dat er vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is hebt, zal het je eigendom niet beschermen als het programma niet goed is ingesteld en als je vergeet om je woning juist af te sluiten.

Alle alarmsystemen voor thuis werken alleen maar als ook de ramen en de deuren goed zijn afgesloten en het alarm op de juiste manier is ingeschakeld. Als je uit huis vertrekt of juist weer binnenkomt, moet je een wachtwoord in het configuratiescherm intoetsen om het alarm in- of uit te schakelen. Als je vergeten bent om het systeem uit te zetten en het huis toch binnengaat, zou het alarm af kunnen gaan. Dit kan erg beschamend zijn, vooral wanneer het alarm door de hele buurt galmt en mensen de politie bellen en je later moet verklaren dat je alleen maar probeerde om je eigen huis binnen te treden!

Slechts 15 minuten om in te breken

De meest professionele inbrekers hebben slechts 15 minuten nodig om je huis binnen te komen en er met de buit vandoor te gaan. Terwijl sommige inbrekers met anderen samenwerken om grote stukken uit huis te kunnen halen, zijn er ook genoeg inbrekers die alleen werken. De ervaren inbrekers doen eerst onderzoek en zullen je woning een tijdje in de gaten houden. Een professionele inbreker gaat nooit een huis binnen als hij weet dat er iemand thuis is omdat hij dan gevangen zou kunnen worden. In plaats daarvan zal hij veel tijd doorbrengen met het observeren van je huis en je gezin.Wanneer gaan jullie weg? Wanneer komen jullie weer thuis? Zijn jullie de weekenden misschien weg? Als er een alarm aanwezig is, zal de inbreker precies observeren wat voor soort systeem het is en zal hij oefenen totdat hij heeft geleerd hoe het systeem werkt. Wanneer hij ziet dat je geen wachtwoord hoeft in te voeren of het systeem vanaf afstand te deactiveren is, zal hij hiervan profiteren. Zodra de inbreker in het huis is en het alarm weet uit te schakelen, weet niemand dat er iemand binnen is.

Snel weg door een gillend alarm

Als het alarm is ingesteld en de inbreker komt binnen en het alarm begint te loeien, gaat hij er onmiddellijk vandoor en zal hij naar een ander huis vluchten. Alarmsystemen voor thuis kunnen erg luid zijn en kunnen de politie of andere wetshandhavingsinstanties alarmeren dat er dieven actief zijn. Hoewel het dus enige aandacht vraagt om dergelijke alarmsystemen te gebruiken, kunnen ze een geweldig hulpmiddel zijn om je huis te beschermen als je er even niet bent.

Bron: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht