Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van een normaal deurslot

Wat zijn de nadelen van een normaal deurslot?

Met een deurslot ben je instaat een deur af te sluiten voor mensen die geen sleutel hebben. Dit draagt bij aan de beveiliging van het huis en maakt het voor inbrekers lastiger bij je in te breken. Aan een gewoon deurslot kleven echter ook nadelen, die we in dit artikel gaan uitlichten.

Afhankelijk van een sleutel

Zonder sleutel kom je niet binnen. Vergeet je een sleutel mee te nemen of breekt deze af, dan heb je echt een probleem.

Jezelf buiten sluiten

Bij iedereen gebeurt het wel eens, je trekt de deur achter je dicht en vergeet je sleutels mee te nemen. Ze zitten nog in een andere broek of liggen op tafel. Vervelend want nu kan je niet naar binnen en moet je iemand bellen die een reservesleutel heeft. En dat is natuurlijk ook maar de vraag. Wat nog erger is als je de deur dichttrekt met de sleutel erin, je loopt dan kans dat je er niet meer met een andere sleutel in kan komen, de sleutel die er nog inzit houdt de andere sleutel tegen.

Pas op met wie een sleutel krijgt

Vaak heb je maar twee of drie sleutels bij een slot. Door de jaren heen raak je sleutels kwijt of breken ze af. Ook kan het zijn dat je ze geeft aan goede vrienden of je partner, alleen kunnen relaties van goed naar slecht veranderen. Je wilt dan niet dat ze nog steeds bij je naar binnen kunnen komen.

Oplossing?

Met een slim deurslot voorkom je al deze nadelen en ben je instaat ten alle tijden toegang te geven aan nieuwe gebruikers of de toegang te ontzeggen. Daarnaast ben je niet afhankelijk van een gewone sleutel, maar een pincode of vingerafdruk.