Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van een traditionele hondenschool

Veel hondenbezitters hebben er al mee te maken gehad. Een hondenschool. Je komt er om je puppy op te voeden en als jij en je hond het leuk vinden kun je er nog veel meer trainingen doen. Denk aan speuren, gehoorzaamheid, ringtraining, hondensport zoals agility of flyball. Hondenscholen zijn niet zomaar slecht, maar in vergelijking met een online hondenschool zijn er toch wat nadelen.

Je moet op een vast moment aanwezig zijn

Als je naar een reguliere hondenschool gaat dan heb je training op een vaste dag en een vast tijdstip. Je kunt dan niet iets anders plannen. En als je overdag een uurtje over hebt kun je niet dan alvast de training doen. Bij een online hondenschool kun je 24/7 terecht en bepaal je dus zelf wanneer je traint met je hond.

De afstand naar de hondenschool is soms groot

Je wilt natuurlijk een goede hondenschool en daar moet je soms wel een stukje voor rijden. Niet iedereen heeft daar zin in. Want die tijd komt nog bovenop de tijd die je al kwijt bent tijdens het trainen. Bij een online honden school kun je gewoon thuis oefenen. Bijvoorbeeld in de woonkamer of in de tuin. Je hebt dan geen auto meer nodig om er te geraken.

De kosten van een hondenschool zijn vaak hoger

Waar je voor een normale hondenschool vaak ruim 200 Euro kwijt bent kost een hondentraining online vaak maar enkele tientjes. Dat scheelt enorm in de kosten. En mocht je het prettig vinden om toch naar een echte hondenschool te gaan, dan is een online hondencursus wel een mooie aanvulling, zodat je thuis ook af en toe kunt oefenen.