Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van een verzorgingstehuis

Is de ouderenzorg echt niet zo goed meer? Met de bezuinigingen op de zorg zien we steeds vaker dat er een tekort is aan personeel en aandacht voor de ouderen. Veel mensen vragen zich daarom af of het wel verstandig is om de zorg van hun geliefden uit handen te geven.

Is het echt zo erg gesteld met de verpleeghuizen in Nederland?

Er wordt vaak gesuggereerd dat ouderen door onderbezetting niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. In de Volkskrant is onlangs een artikel verschenen over een verslaggever die een werkweek heeft meegelopen in een verpleeghuis. Ondanks dat er te weinig personeel beschikbaar is voor het werk zijn ze wel heel toegewijd. Er is ook begrip vanuit de bewoners wanneer een verpleger niet meteen reageert op een hulpoproep. Echter komt het ook voor dat een bewoner meer dan 30 keer naar de wc wil. Voor de verplegers is dit niet haalbaar en er moet dan overlegd worden hoe dit aangepakt moet worden. Daarnaast wordt er ook vaak geklaagd over het eten. Het zou niet gevarieerd genoeg zijn en vaak hetzelfde.

Langer comfortabel thuis blijven wonen

Natuurlijk willen we allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen in onze comfortabele bekende omgeving. Soms is dit helaas niet zo makkelijk omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of in een rolstoel zit. Door de aanschaf van een huislift kun je je makkelijker verticaal verplaatsen. Thuisliften voor ouderen zijn simpel te bedienen en passen vrijwel in elke woning. Er zijn liften beschikbaar voor particulieren waarvoor je zelf moet betalen, maar soms wordt het ook gesubsidieerd door de overheid. Een andere aanpassing aan je huis wat je huis of dat van je vader/moeder/partner beter te betreden maakt is bijvoorbeeld het weghalen van drempels, of het huis automatiseren. Bij deze laatste optie maak je gebruik van een app waarbij o.a. Gordijnen automatisch bedienbaar zijn.