Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van geld lenen

Het kan soms nodig zijn een beetje extra geld. Omdat je trouwplannen hebt, dringend een andere keuken nodig hebt of een nieuwe auto. Allemaal goede redenen om eens na te denken over geld lenen als je geen spaargeld opzij hebt staan. Naast het feit dat geld lenen je kan helpen om bepaalde zaken aan te schaffen zonder dat je ervoor moet sparen, zijn er ook wat nadelen verbonden aan geld lenen. Geld dat je leent, moet je terugbetalen en aan dat terugbetalen zijn vaak kosten verbonden. Afhankelijk van hoeveel geld je leent, ben je meestal wel even bezig met het terugbetalen van die lening én de kosten die erbij komen. Tijdens het afbetalen van je lening, kan het zijn dat je koelkast of je wasmachine kapot gaat en moet je die vervangen. Dat is niet eenvoudig als je maandelijks al een lening aan het afbetalen bent.

Bezint eer je begint

Er zijn veel instanties waar het mogelijk is om geld te lenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geld lenen Rabobank of andere instanties. Voordat je besluit om geld te lenen, doe je er goed aan om over enkele dingen na te denken en rekening mee te houden als je geld gaat lenen.

  • Vergelijk meerdere instanties met elkaar en let op de te betalen rentevoet.
  • Kun je het bedrag in een keer kunt terug betalen als je dat zou willen?
  • Haast en spoed is zelden goed, zeker als je een lening wilt afsluiten.

Geld lenen door te verpanden

Wil of kun je geen lening aangaan bij de bank dan kun je geld lenen door bepaalde objecten te verpanden. Bij verpanden blijf jij de eigenaar van wat je aanbiedt als onderpand. Zodra je het geld dat je geleend hebt, terugbetaalt, krijg je dat onderpand gewoon weer terug. Je betaalt geen hoge rentes en er wordt niet nagegaan hoe je er financieel voorstaat. De aangeboden objecten moeten wel een waarde hebben van tenminste 1000 euro. Lukt het je niet om binnen de afgesproken termijn het geld terug te betalen, heb je de mogelijkheid het object te verkopen.