Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van gloeilampen

Wat zijn de nadelen van gloeilampen?

Een gloeilamp slokt sneller elektriciteit op dan een hongerig kind een verjaardagstaart verslindt, waardoor uw energiekosten stijgen. Aan de andere kant gebruiken LED-lampen een fractie van elektriciteit, maar produceren ze dezelfde hoeveelheid licht.

Onzorgvuldig omgaan met elektriciteit is niet het enige slechte aan gloeilampen. Ze hebben ook een paar andere nadelen.

Financiële kosten

Een van de grootste nadelen van gloeilampen is dat ze veel geld kosten om te gebruiken en te onderhouden. Ze zijn aanzienlijk duurder in termen van onderhoud in vergelijking met andere bollen op de markt, en zonder kwaliteitsvoordelen om de extra betaling te rechtvaardigen.

Een gemiddeld huis, dat meestal ongeveer 20 tot 30 lampen heeft, kan jaarlijks honderden dollars uitgeven om de lichten aan te houden. De overstap maken naar stroomvriendelijke lampen – led-lampen dus – kan een heel slimme zet zijn.

Hoewel ze vooraf misschien meer kosten, kunnen we je verzekeren dat het rendement op jouw investering de moeite waard is. Als het om uw huis gaat, zijn bepaalde investeringen en slimme aankopen op de lange termijn volkomen logisch.

Aangezien deze spaarlampen een fractie van het verbruik van gloeilampen gebruiken en veel langer meegaan, kan jouw huishouden jaarlijks bijna 150 euro besparen. De daadwerkelijke besparing zal natuurlijk van huis tot huis verschillen, maar het is zeker de moeite waard.

Impact op het milieu

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt uit de vorige tip, hebben gloeilampen meer energie nodig om te werken, daarom kosten ze je meer geld dan nodig is.

Energiebesparing is voor iedereen een wederzijds voordelige situatie: hoe minder stroom u verbruikt, hoe meer geld je bespaart en hoe meer je het milieu helpt.

Het grootste deel van de elektriciteit in deze wereld wordt nog steeds geproduceerd door fossiele brandstoffen, wat betekent dat hoe meer energie je verbruikt, hoe meer CO2-uitstoot er vrijkomt. Kleine stapjes, zoals het vervangen van uw gloeilampen door energiezuinige lampen, hebben een grote impact.

Verminder uw ecologische voetafdruk. Schakel vandaag nog over op led-lampen.

Lichtkwaliteit

Gloeilampen hebben veel beperktere keuzes als het gaat om lichtkleuren en kwaliteit. In vergelijking met nieuwere lampen zoals LED-lampen, staan ​​gloeilampen laag op de kleurtemperatuurschaal, wat hun oranje tint verklaart.

Hoewel gloeilampen bekend zijn – soms zelfs aangenaam – zijn ze niet echt de beste keuze als het gaat om taakverlichting. Soms is het fijn om specifiek een kleur te kiezen die het beste past bij een bepaalde ruimte.

Terwijl warme, oranje tinten geweldig zijn voor huiselijke, ontspannende omgevingen, zijn ze niet ideaal voor ruimtes die helderder, scherper licht nodig hebben. Zo werken keukens, kantoorruimtes en badkamers vaak beter met wit, helder licht, waardoor het gemakkelijker is om precies te zien wat je kookt, aan het werk bent of schoonmaakt.

Dat gezegd hebbende, als je echt op zoek bent naar een warm oranje licht, misschien voor een gezellige sfeer, dan kunnen LED-lampen nog steeds iets voor je zijn. LED-lampen bieden – in tegenstelling tot gloeilampen – veel kleuropties.

Beter alternatief voor gloeilampen?

Nu je de nadelen weet van het gebruik van gloeilampen, wil je waarschijnlijk ook weten welk type lamp een betere keuze biedt? Nou, LED lampen zijn duurzaam, verbruikt erg weinig energie, geeft geen tot weinig warmte af en is in vele kleuren te verkrijgen.