Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van goedkope luiers

Wat zijn de nadelen van het kopen van goedkope luiers?

Meer kans op luieruitslag

Luieruitslag maakt bijna elke baby wel eens mee. En leuk is het niet. Het laat rode vlekjes achter door het schuren van de luier tegen zijn of haar lichaam. Bij goedkopere luiers wordt er gebruik gemaakt van materiaal die minder zacht is, en meer artificieel tot stand is gekomen. De goedkopere prijs moet toch ergens door veroorzaakt worden. Deze inferieure stoffen verhogen de kans dat je baby last krijgt van luieruitslag.

Lekken vaker door

Goedkope luiers lekken vaker door, ze zijn vervaardigd van minder goed vochtopnemende stoffen en schieten vaker los. Gevolg is dat je ook vaker zijn of haar kleren en bed moet verschonen.

Moeten vaker vervangen worden

Doordat ze vaker vervangen moeten worden, ze nemen namelijk minder vocht op, is het maar de vraag of deze luiers altijd goedkoper zijn dan wat duurdere exemplaren. Je gebruikt er immers ook meer. En je moet vaker uit bed, je slaap is toch ook geld waard?

Wat dan?

Kies voor duurzamere, wat duurdere luiers als je deze nadelen wilt voorkomen. Op Nutur lees je het laatste nieuws over goede luiers en nog veel meer.