Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van Office 365

Office 365 kent naast voordelen ook nadelen. Maar wat houdt dit precies in en is Office 365 geschikt voor jouw onderneming? Deze abonnementsservice geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van Microsoft apps en services. Naast de standaard Microsoft programma’s zoals bijvoorbeeld PowerPoint, Excel of Word, kun je met Office 365 ook gebruik maken van onder andere SharePoint en Teams. Handig? Niet voor elke onderneming. Aan de hand van de onderstaande opsomming met nadelen van Office 365, bepaal je eenvoudig of het geschikt is voor jouw bedrijf.

  1. Een internetverbinding is een vereiste

Het werken in, beheren van, onderhouden en updaten van Office 365 is niet mogelijk zonder dat je bent verbonden met het internet. Dat geldt ook voor het beheren van je abonnementen en persoonlijke account. Als je de applicatie van OneDrive niet hebt geïnstalleerd op je computer, dan heb je ook verbinding nodig als hierin documenten wilt aanpassen of bekijken. Ook updates van Office 365 hebben internet nodig.

  1. 99,9% uptime kan gevolgen hebben voor de toegankelijkheid

Hoewel dit percentage bijna een 100% toegankelijkheid aantikt, kan het gebeuren dat jouw documenten en bestanden binnen Office 365 tijdelijk niet toegankelijk zijn. Dit kan van invloed zijn op de werkprestaties. Hoewel een uptime van 99,9% prima klinkt, kan die 0,01% ervoor zorgen dat jouw bestanden circa 45 minuten per maand niet toereikend zijn. Wil je dit voorkomen? Op het gebied van SharePoint en Office 365 voor KMO in België voorzien we je graag van een passend advies.

  1. Dataopslag gebeurd niet altijd binnen de EU

Als je werkt met vertrouwelijke informatie of zelfs privacygevoelige persoonsgegevens, dan is een dataopslag binnen de EU belangrijk. Mede omdat de gegevens met deze opslag onder de Nederlandse Wetgeving vallen. Microsoft probeert deze criteria zoveel mogelijk na te leven, maar toch kan het voorkomen dat gegevens buiten de Europese Unie worden opgeslagen als je Office 365 gebruikt.

  1. Office 365 kan problemen geven bij het gebruik van verschillende software

Afhankelijk van welke versie je gebruikt, kan een upgrade binnen Office 365 verplicht zijn. Dit kan problemen veroorzaken in combinatie met andere software die mogelijk niet compatible is.

Is Office 365 geschikt voor integratie binnen jouw KMO (MKB) onderneming?

Wil je weten of jouw bedrijf geschikt is voor Office 365? Maak dan gebruik van onze ruime ervaring en expertise. We kunnen je altijd van een maatwerk advies voorzien waarbij we de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar afwegen. Naast Office 365 specialist ben je bij ons ook welkom voor SharePoint, grafisch design en software ontwikkeling. Ook voor videobewerking, platform onderhoud én website design kun je bij ons terecht. Evan onze klanten schrijft indrukwekkende “wat als” artikels.