Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van overlijden zonder uitvaartverzekering

Wanneer een naaste van je overleden is dan zul je iets moeten regelen met de uitvaartmaatschappij. Dit is natuurlijk nooit leuk om te doen, je zit tenslotte midden in het rouwproces en je wilt niet graag veel tijd besteden aan het invullen van papierwerk. Echter is er wel een ding waar je voor moet zorgen en dat is een uitvaartverzekering. Er zitten namelijk aardig wat grote nadelen aan het niet hebben van een uitvaartverzekering. Lees verder om meer te weten te komen over deze nadelen.

Hoge kosten

Een uitvaart is heel erg duur, dit komt door de vele mensen die nodig zijn en de duren spullen die aangeschaft moeten worden. Als je dan ook geen verzekering hebt dan heb je ook geen kans om je geld terug te krijgen. Je bent zo veel meer kwijt dan iemand die wel een verzekering heeft. Ook is het zo dat de uitvaartverzekering garant staat voor een goede uitvaart. Mocht er dan ook iets helemaal mis gaan of is er iets te veel geld in rekening gebracht dan kun je je beroepen op jouw verzekering.

Nabestaanden verantwoordelijk voor te maken kosten

Een ander nadeel is dat je flink in de problemen kunt komen als je de uitvaart niet kunt betalen, je bent namelijk als familie verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Als je deze niet kunt betalen dan kan het zomaar eens zijn dat je een boete krijgt. Wanneer dit allemaal niks oplevert dan kan het voorkomen dat je bij de gemeente langs moet komen om bijstand te krijgen. Dit kost je dus een hele hoop tijd en moeite, dit wil je niet. Kies er daarom voor om een uitvaartverzekering af te sluiten, het scheelt je een hele hoop tijd.