Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van slecht slapen

Slapen kan bijna wel de belangrijkste bezigheid van het leven genoemd worden. We besteden immers een derde van ons leven aan deze activiteit. Het is dan ook belangrijk om goed te slapen en hoe kan je dit beter bereiken dan door de nadelen te kennen van slecht slapen.

Slecht geslapen? Dit zijn de nadelen

Wanneer mensen te kort of slecht slapen neemt hun concentratie gedurende de dag af. Dit kan leiden tot vermoeidheid en dat kan gevaarlijk zijn. Zo speelt vermoeidheid een rol bij best veel auto-ongelukken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je van slecht slapen een slechte bestuurder wordt, dat kan schadelijk zijn voor jezelf en je omgeving.

Te weinig of slecht slapen kan op veel gezondheidsproblemen tot gevolg hebben. Zo is er een verhoogd risico op: hartaanvallen, hartfalen beroertes en onregelmatige hartslagen. Maar er zijn ook geestelijke problemen, na veel slechte nachten kunnen ook depressies ontstaan. Mensen die dus erg slecht slapen hebben kans op zowel geestelijke als psychische problemen.
Maar de nadelen blijven zich opstapelen. Door te weinig slaap wordt ook de huid aangetast. Dikke ogen of donkere kringen kunnen het gevolg zijn van meerdere doorgehaalde nachten. Maar ook worden bepaalde zuurproducties in de huid gestopt, waardoor de huid droog raakt.

Als laatste punt is er ook sprake van gewichtstoename wanneer iemand weinig slaapt. Door slecht slapen maakt het lichaam meer ghreline aan, een hormoon waardoor iemand trek krijgt. Als gevolg daarvan komen mensen aan.

Zo te zien zijn er veel nadelen verbonden aan slecht slapen. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen een goede nachtrust krijgt. Het bed speelt daar ook een belangrijke factor in. Op een donsbed bijvoorbeeld liggen mensen veel lekkerder en daar slaapt men veel beter op.

Bron: https://www.texelana.nl/