Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van traditionale agenda

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een traditionele agenda?

Een traditionele agenda, een planner met daarin alle weekdagen en ruimte voor notities en afspraken, is vaak voorzien van een stevige kaft en bevat bladzijdes in A5 formaat. Deze agenda kan je over naar meenemen, maar past niet in je broekzak. In dit artikel gaan we in op de nadelen van het gebruik van een agenda, laten we beginnen.

Beperkt tot één persoon

Slechts een persoon kan gebruikmaken van de agenda zowel voor het inzien van afspraken als het plaatsen van afspraken. Dat is een groot nadeel als je met meerdere mensen samenwerkt.

Agenda snel vol en rommelig

Een ander duidelijk nadeel van een agenda is dat je beperkt wordt in wat je er kan inschrijven. Er zijn immers maar zoveel regels per dag vrij, en als een afspraak vervalt moet je dat lelijk doorstrepen. Gevolg een rommelige agenda.

Agenda vergeten mee te nemen = grote ramp

Vergeet je een keer je agenda mee te nemen of raak je deze kwijt, nou dan heb je echt te maken met een grote ramp. Direct heb je geen inzicht meer in je afspraken en kan je jouw werk niet meer goed uitoefenen.

Met een online agenda ervaar je bovenstaande nadelen niet, je kunt er met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van maken, afspraken kunnen direct door klanten worden ingeschoten via de website en je loopt niet het risico dat je al je afspraken vergeet of kwijt bent als je jouw agenda niet bij je hebt. Daarnaast kan je onbeperkt notities en afspraken naast elkaar plannen, als je dat zo instelt in het systeem.