Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van verkopen ten opzichte van verpanden

De meeste mensen denken al snel aan het verkopen van waardevolle bezittingen als zij snel geld nodig hebben. De verkoop van een auto, boot of zelfs een woning kan immers veel geld opleveren. Toch zitten er ook nadelen aan deze aanpak, vooral als deze vergeleken wordt met de voordelen van verpanden. Waardevolle objecten verpanden zorgt er immers ook voor dat u snel aan (contant) geld kunt komen, zonder dat u uw bezit definitief kwijt bent. Hieronder leest u meer over de nadelen van verkopen ten opzichte van verpanden.

Waarom verpanden?

Bezit verkopen doet u bijna altijd omdat u liever over liquide middelen beschikt dan het te verkopen object zelf. Die liquide middelen zijn ook tijdelijk te verkrijgen door bezit te verpanden. Heeft u bijvoorbeeld een auto tot uw beschikking, die u niet gebruikt? Dan kunt u deze al verpanden vanaf een waarde van €1000. U ontvangt de lening en betaalt deze binnen de looptijd terug. Bij sommige partijen waar verpanden mogelijk is, kan de auto zelfs op uw naam blijven staan. Dat betekent in de praktijk dat u gewoon in uw eigen auto kunt blijven rijden. Als u uw auto verkoopt is dit uiteraard niet mogelijk.

Lening omzetten in verkoop

Sommige leningen met onderpand zijn ook om te zetten in een verkoop. Zo kunt u in eerste instantie uw auto verpanden. Lukt het niet de lening binnen de afgesproken termijn terug te betalen? Dan is het ook mogelijk de auto te verkopen. U ontvangt dan uw onderpand niet terug en hoeft de lening ook niet terug te betalen. Benieuwd naar de nadelen van verkopen ten opzichte van verpanden? Of wilt u meer weten over de voorwaarden die bij het verpanden van waardevolle objecten komen kijken? Neem dan contact op met een pandjeshuis bij u in de buurt.