Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nadelen van werken voor een werkgever

Tegenwoordig zijn er veel manieren om te werken. Zo kun je voor een werkgever in dienst gaan. Maar kun je ook via een uitzendbureau of payroll-constructie in dienst genomen worden. Er zijn dan ook veel opties. En iedere optie heeft zo z’n voor- en nadelen. In dit artikel willen we het met je hebben over de nadelen van werken voor een werkgever. Want ook hiervoor zijn zeker een aantal nadelen te bedenken.

Je kunt zomaar met niets op straat komen te staan

Het werken voor een werkgever kan erg onzeker zijn. Natuurlijk kun je een vast contract krijgen. Maar lang niet iedereen krijgt zo’n contract. Tevens ben je met een vast contract nog steeds niet helemaal zeker dat je voor lange tijd mag blijven werken. En kun je alsnog zomaar op straat gezet worden. En word je op straat gezet? Dan heb je helemaal niets meer. En zal je het voor jezelf op moeten lossen. Je wordt hierbij meestal niet geholpen. In dit geval zal je dan ook zelf op zoek moeten gaan naar vacatures. Tevens dien je jouw CV en sollicitatiebrief te maken. En krijg je hierbij ook geen hulp.

Bij een uitzendbureau is dit anders. Zo helpt Manpower uitzendbureau je wanneer je bij het gehele sollicitatiegesprek. En geeft je werkgever aan geen werk meer voor je te hebben? Dan helpt het uitzendbureau je bij het vinden van een nieuwe baan. Zoek je bijvoorbeeld naar vacatures Amsterdam? Dan zullen ze gelijk kijken in hun database naar geschikte bedrijven in Amsterdam. Zo sta je er niet alleen voor. En zal je alle nodige hulp krijgen, zodat je snel weer aan de slag kunt.

Maandelijkse uitbetaling

Niet iedereen ziet dit als een nadeel. Maar voor veel mensen kan dit wel als nadelig worden gezien. Want soms kan het wachten op je salaris simpelweg nét te lang duren. Een uitzendbureau zal je vaak wekelijks uitbetalen. Waardoor wachten op je verdiende geld nooit lang zal duren. Zo zal je minder vaak te maken krijgen met financiële tekorten. Let er wel op dat je niet meer geld uit gaat geven. Want je wilt natuurlijk altijd meer inkomsten hebben dan uitgaven. Want anders heeft de wekelijkse uitbetaling nog steeds weinig zin.

Minder afwisselend werk

Werk je voor een vaste werkgever? Dan is de kans groot dat je lange tijd hetzelfde werk doet. Maar ook dat je constant met dezelfde collega’s werkt en voor dezelfde baas. Je kunt niet zomaar even bij een ander bedrijf gaan werken. Om te kijken of het daar misschien leuker is. Bij een uitzendbureau is dit wel het geval. Je kunt hier zelfs meerdere werkgevers tegelijk hebben. Zo heb je veel minder kans op eenzijdigheid in werk, collega’s én je baas.

Weinig flexibiliteit

Bij een werkgever is het natuurlijk logisch dat je iedere dag op tijd bent. En dat je pas naar huis gaat rond de afgesproken tijd. Je dient iedere dag op komen dagen, ook wanneer je dit niet wilt. Want doe je dit niet, dan is de kans groot dat je ontslagen wordt. Je zit dus eigenlijk ‘vast’ aan je werk. Je hebt afspraken met je werkgever. En het niet nakomen hiervan zal resulteren in ontslag. Maar kan nog meer negatieve gevolgen hebben voor jouw carrière. Want vraagt je nieuwe werkgever aan je oude werkgever naar een referentie. Dan zal je potentiële werkgever mogelijk geen positief verhaal horen. Wat jouw kans op toekomstig werk dus kan verminderen.