Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De nadelen van een normale koffer ten opzichte van handbagage

Wanneer je regelmatig met het vliegtuig op vakantie gaat, dan weet je als geen ander hoe hectisch het allemaal soms kan zijn op het vliegveld. Van het inchecken tot de bagageafhandeling, vooral in de zomerperiode is dit voor veel mensen een doorn in het oog. Toch kun je hier heel goed zelf iets aan doen, aangezien de meesten ervoor kiezen om een normale koffer mee te nemen en geen handbagage koffer. Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst een stuk gemakkelijker over en door het vliegveld weet te manoeuvreren, biedt een handbagage koffer uitkomst. Nu snappen we ook wel dat het voor een vakantie van twee weken niet even handig is, maar kun je voor een week prima alles kwijt in wat kleinere koffer.

Minder mobiel met een grote koffer

Een van de grootste nadelen van een normale koffer is de beperkte mobiliteit die het met zich meebrengt. Terwijl je worstelt met het navigeren door drukke luchthavens, treinstations of smalle straten, kun je jezelf afvragen waarom je niet voor een handbagage koffer 55x35x25 hebt gekozen. Handbagage is compact en gemakkelijk mee te nemen, zelfs in situaties waarbij het enorm druk en vol is. Zo zul je geen last hebben van de logheid en moeilijke wendbaarheid van een normale koffer. Nu zijn de meeste koffer vandaag de dag wel een stuk makkelijker te ‘besturen’ dan een aantal jaren geleden, maar is het formaat vaak wel een probleem.

Kostbare tijd

We weten allemaal dat tijd kostbaar is, vooral tijdens het reizen. Een normale koffer kan een enorm obstakel zijn bij allerlei zaken zoals het in- en uitchecken in hotels of het inladen en uitladen van je auto. Handbagage daarentegen biedt een snelle en efficiënte oplossing waarmee je kostbare tijd kunt besparen. Je hoeft niet te wachten bij de bagageband en kunt direct aan de slag. Dit heeft dus als voordeel dat je een stuk sneller bent en dus niet zoals vele anderen, de nodige tijd bij de band  hoeft te staan wachten totdat het licht begint te knipperen en de band begint te lopen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Neem dan ook een rugzak mee, zodat je alle belangrijke spullen direct bij de hand hebt en je koffer niet hoeft open te maken.

Kosten en restricties

Veel maatschappijen rekenen kosten voor het inchecken van een koffer. Deze kosten kunnen oplopen tot vaak wel honderd euro per koffer. Daarbij speelt ook het gewicht een belangrijke rol en betaal je voor een koffer van 20 kilo natuurlijk meer, dan wanneer je een koffer van 15 kilo wilt inchecken. Houd er wel goed rekening mee dat er vaak een meerprijs per kilo wordt gerekend op het moment dat je kiest voor een bepaald gewicht en je koffer blijkt tijdens het inchecken zwaarder te zijn. Kies je voor een handbagage koffer, dan heb je deze restricties niet. Natuurlijk moet je je wel houden aan de Tui handbagage regels als het gaat om het formaat van de koffer, maar wordt over het gewicht vaak niets genoemd.

Tot slot

Dat een normale koffer een stuk minder praktisch is dan een handbagage koffer dat is natuurlijk geen geheim. Toch ontkom je er vervelend genoeg niet altijd aan om een grote koffer mee te nemen. Stel dat je voor een week of twee op vakantie gaat, dan wordt het erg lastig om alles in een kleine koffer te doen. Wel is het advies om bij een korte vakantie, toch te proberen of dit lukt. Zo kiezen veel mensen namelijk vaak voor één grote koffer, terwijl alle kleding ook prima kan worden verdeeld over twee handbagage koffers. Afhankelijk van met welke maatschappij of je vliegt, zitten deze koffers vaak bij de prijs in en bespaar je ook nog eens geld.